Gezellige kookworkshops en tapasworkshops op Schouwen-Duiveland


Kookworkshop Schouwen-DuivelandKoken bij een kookboerderij


Een gezellige middag of avond koken op Schouwen-Duiveland met een groep van 12 tot 50 personen.

Onze doelstelling: het integreren van een natuurlijke en eerlijke keuken met producten uit de groententuin en boomgaard aangevuld met streek en culinaire producten.

U kunt terecht bij ons voor kookworkshops. Gezellig koken met een groep van minimaal 12 en maximaal 50 personen. U maakt een drie gangen menu. Geen vaste menu's, in overleg met de gast wordt het menu geselecteerd wilt u een bepaalde land (ItaliŽ) of streek (Toscaans) alles is mogelijk. Wel wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensproducten uit eigen tuin.

U gaat onder onze enthousiaste en deskundige begeleiding een diner bereiden.
Vervolgens leggen wij uit welke gerechten er gemaakt gaan worden. Wij werken alleen met de beste ingrediŽnten; dagverse en zoveel mogelijk biologische groenten, vlees en vis.

Na het koken wordt er onder het genot van een lekker wijntje gezellig gezamenlijk gegeten. En u krijgt natuurlijk alle gemaakte recepten mee naar huis, zodat u het thuis nogmaals kunt bereiden.

Thema’s of seizoensmenu’s: u geeft uw wensen aan en wij komen met een voorstel. Indien u specifieke wensen of diŽten heeft, alles is inpasbaar. Bij speciale gerechten op uw verzoek kan een toeslag noodzakelijk zijn.

 Heerlijke culinaire kookworkshops op Goeree-Overflakkee vanaf 6 personen

Zeeland Kookworkshop & Proeverij

Kookworkshops in Zeeland
Kookworkshop DeWorkshopgids.nl

 Kookworkshop in Zeeland

Een kookworkshop in Zeeland voor uw collega’s, personeel, vrienden, vriendinnen of familie organiseren?
IdeeŽn voor een workshop koken in Vlissingen, Goes, Terneuzen en elders in de provincie Zeeland vindt u hier ...
Het team van DeWorkshopgids.nl wenst u een heerlijke kookworkshop in de provincie Zeeland!

 

 

 Sushiworkshop op uw evenement in Zeeland vanaf 15 personen


Sushi is lekker en populair. Veel mensen zouden graag zelf sushi leren maken, maar hoe doe je dat?
Onze kok verstaat de kunst van het sushi-rollen. Maak kennis met zijn speciale sushi-workshop!
Een professionele workshop voor ieder evenement in Zeeland.

Het enige wat u zelf nog hoeft te organiseren is de locatie. Onze kok zorgt er vervolgens voor dat alles op rolletje loopt. In een tijdsbestek van ongeveer anderhalf uur krijgen uw gasten de basishandelingen van het sushi-rollen onder de knie. En wat is er mooier om vol trots alle creaties zelf te maken en te presenteren, te bewonderen en te proeven. En doordat iedereen op hetzelfde niveau start, ontstaat er in de groep meteen saamhorigheid.

Onze kok zorgt voor alle benodigdheden: verse ingrediŽnten, het speciale Japanse keukengerei en de ergonomische sushi-tafels. Het enige wat we aan u vragen is de datum en een geschikte ruimte, waar eventueel ook nog geborreld kan worden. Aanvulling met soep en dessert is natuurlijk mogelijk.

De kunst van sushi bereiden is ťťn van onze interactieve kookworkshops in de provincie Zeeland.
Heeft u interesse in een workshop met andere gerechten en ingrediŽnten (van zelf pasta maken tot samen soepjes koken), informeer vooral naar de mogelijkheden.
 

Sushi workshop in Zeeland

 

 


Culinaire kookworkshops Zeeland

In onze informele kookstudio ontvangen wij groepen in een huiselijke sfeer en begeleiden ze tijdens het bereiden van een heerlijke en gezonde maaltijd.

Je kan zowel met je familie, vrienden als collega’s bij ons terecht. Wil je een kinderfeestje organiseren? Ook dat is mogelijk bij ons! Als je eenmaal een thema hebt gekozen, kun je deze bij ons reserveren op de door jou gewenste datum en tijdstip. De studio is dan geheel voor jou en je metgezellen, waardoor er altijd persoonlijke aandacht is.
Wij zorgen voor een goed gevulde koelkast en keuken en bezorgen jullie een gezellig en onvergetelijk kookavontuur!

Een kookworkshop duurt 4 uur.
Parkeren voor de deur is gratis.
De kookstudio is ongeveer 30 minuten rijden van Zierikzee, Burgh-Haamstede, Bergen op Zoom, Roosendaal.

Alle kookworkshops zijn vrij te reserveren voor groepen vanaf 6 tot 30 personen (in overleg tot 40 personen).
Het is tevens mogelijk meerdere thema’s te combineren. Ook is het mogelijk om een thema, in overleg, vegetarisch te beleven. Zit uw favoriete keuken er niet bij? Vraag naar de mogelijkheden!
Met allergieŽn kan prima rekening worden gehouden. Dit dient wel van tevoren aangegeven te worden.

Kookworkshop Koken met Bier
Deze kookworkshop is een aanrader voor mensen die kunnen genieten van een heerlijk glas (Belgisch) bier. Bij de bereiding worden diverse Belgische bieren in de gerechten verwerkt.

CaraÔbische kookworkshop
Als je van roti houdt en het graag zelf wilt leren maken of juist wil weten wat er allemaal met een papaja gemaakt kan worden, dan is deze kookworkshop een aanrader. Van Tilapia filet met koriander en limoensap tot een rasta salade en pindakoekjes uit de oven. Ter afsluiting van deze exotische gerechten, staat er een heerlijke mango bavaroise op het menu.

Kookworkshop Griekse keuken
In deze kookworkshop maak je zelf diverse gerechten zoals de bekende dolma’s en een voorgerechtje met kataifi, engelenhaar. Ook een vis- of vlees stoofpotje, pitabroodje, tzatziki en gyros mogen natuurlijk niet ontbreken in de Griekse keuken.

Kookworkshop Hollands koken
In deze workshop worden veel producten van het land gebruikt en verwerkt tot bijvoorbeeld kalkoenrolletjes, gevulde appeltjes, bietensalade, diverse soepen en andere voedzame smakelijke gerechten.

Italiaanse kookworkshop
In onze kookstudio ga je aan de slag met Mozzarella, Parmezaanse kaas, Pecorino, Parmaham en Prosciutto, om zodoende je eigen heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Je kunt onder andere pasta draaien, Gnocchi maken of juist aan de slag gaan met lekkere hapjes om je collega’s of vrienden te verwennen tijdens het koken.

Kookworkshop Indonesische keuken
In deze workshop gaan we aan de slag met de nasi kuning vorm die veel gebruikt wordt bij speciale maaltijden.
De nasi wordt in een punt vorm op een mooie schaal gezet, gegarneerd met bananenblad. Hier omheen liggen allerlei lekkere hapjes.

Kookworkshop Japans koken
Tijdens de workshop wordt er gebruik gemaakt worden van gefermenteerde ingrediŽnten, en zul je ook leren om de beroemde sushi te maken. Verder wordt er Japanse Dashi bouillon getrokken, waarvan een heerlijke soep wordt gemaakt. Uiteraard mogen de tempura en zalm teriyaki niet missen! Het diner wordt afgesloten met groene thee ijs.

Marokkaanse kookworkshop
In deze workshop gaan jullie aan de slag met de traditionele tajine en met de ijzeren stoompan. Specerijen zoals munt, koriander, kaneel, komijn, kardemon, gember, saffraan en peper, die zo kenmerkend zijn voor Marokko worden verwerkt in het menu.

Kookworkshop Mexicaanse keuken
In deze kookworkshop worden tortilla’s gebakken en wordt er o.a. van Tequila gebruik gemaakt.
Een overheerlijke klassieke tomatensalsa wordt gecombineerd met een eigengemaakte guacamole. Als toetje worden er churros gemaakt. En bij de koffie wordt er een Mexicaans bruiloftskoekje met pecannoten geserveerd.

Kookworkshop Spaans koken
In deze kookworkshop maak je enkele traditioneel Spaanse gerechten zoals Gazpacho, Paella en crŤme Catalana.

Tapas kookworkshop
In de tapasworkshop gaan we dus lekker aan de slag met de traditionele Spaanse hapjes zoals knoflook garnalen, inktvisringetjes, champignons met verse kruiden en wijn, tortilla de patata enz. Ook de crŤme Catalana mag natuurlijk niet ontbreken.

Kookworkshop Thaise keuken
Wat de verschillende regionale keukens van Thailand met elkaar gemeen hebben, is dat zij de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar proberen te verenigen in ťťn maaltijd, zelfs soms binnen ťťn gerecht: heet (pittig), zuur, zoet, zout en bitter. Ook het gebruik van grote hoeveelheden verse kruiden in gerechten zien we in regionale Thaise keukens terug. Hierin onderscheiden ze zich duidelijk van vele andere keukens. De bij ons bekendste gerechten uit de Thaise keuken zijn de rode en groene currypasta’s. De moeilijkheid van deze keuken is om balans te vinden in deze smaken binnen je gerecht.

Kookworkshop Turks koken
In deze workshop maak je een heerlijke stoofschotel, Turkse broodjes, diverse Mezze, en Baklava.

Vegetarische kookworkshop
Een voedzame vegetarische maaltijd bereiden is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is niet een kwestie van alleen vis of vlees weglaten, maar de juiste vervangers hiervoor te zoeken zodat het lichaam toch juist gevoed wordt. In deze workshop mag een goede groentebouillon niet ontbreken. Ook het gebruik van peulvruchten, granen, noten, tempeh en deze verwerken in snelle, maar toch creatieve en lekkere gerechten wordt behandeld.

Zit uw favoriete keuken er niet bij? Vraag naar de mogelijkheden!

   Informatie

Op deze website worden geen cookies
gebruikt!